o naskje smo?kontakt






Irish Town


MEŠANICA ZA OVSENI KRUH BREZ GLUTENA

Okusen brezglutenski ovseni kruh, sveže pečen pri vas doma. Mešanica je enostavna za pripravo, brez glutena in primerna za večino bolnikov s celiakijo, kadar se postopoma vključi v dieto. Če ste v dvomih, se posvetujte z vašim osebnim zdravnikom. Vsebuje oves, ki je posebej sejan, požet, skladiščen, zmlet in testiran na vseh stopnjah proizvodnje v skladu z EU zakonodajo, ki dovoljuje uporabo termina "brez glutena".
 
Segrejte pečico na približno 180°C. Izpraznite mešanico v posodo za mešanje. Dodajte 200ml mleka in 140ml vode. Postopoma dodajte tekočino mešanici in z rokami zmešajte. Ko zmes vsrka vso vsebino, jo previdno dodajte v 450g posodo za peko, ki ste jo prej namazali z oljem ali maslom. Predlog: pred peko pustite testo počivati 30-60 minut. Na 180°C pecite kruh 45-60 minut (odvisno od pečice). Da bo kruh pečen preverite z lesenim nabodalom ali zobotrebcem – v kruhu ne sme ostati surovega testa. Nasvet: če se kruh po eni uri ne speče v celoti, odstranite kruh iz posode za peko in ga pecite še 10 minut v pečici. Kruh bi moral zapolniti posodo za peko 1cm pod robom. Ko se kruh ohladi, ga narežite z nožem za kruh.
 
IRISH TOWN MEŠANICA ZA PRIPRAVO OVSENEGA KRUHA BREZ GLUTENA, 317g


izdelava spletnih strani